Belki de yaptığımız en büyük yanlış!

Hastalanınca hekime danışılmadan eş ve dostun tavsiyesi üzerine ilaç alındığı, evlerde ilaç depolandığı bildirildi. Evde depolanan ilaçların doktora danışılmadan alındığını belirten uzmanlar, ilaçların ...

Hastalanınca hekime danışılmadan eş ve dostun tavsiyesi üzerine ilaç alındığı, evlerde ilaç depolandığı bildirildi. Evde depolanan ilaçların doktora danışılmadan alındığını belirten uzmanlar, ilaçların uygun dozda ve hekimin tavsiye ettiği süre içinde kullanılmadığını söyledi.

Türkiye'de yapılan birçok çalışmada ilaç tüketiminin akılcı olmadığını ve önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunun ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, eğitim düzeyi ile birlikte akılcı ilaç kullanımının artığını dile getirdi. İlaç kullanımındaki bilinçsizliğin harcama oranını artırdığını da söyleyen uzmanlar, "Sağlık sorunu olanlar ilk olarak evde var olan ilacı kullanıyor. Okur- yazar olmayan ve ilköğretim mezunları ile 60 yaş ve üzerindeki hastalar daha çok evdeki ilaçları kullanmayı tercih ediyor. Bu da akılcı olmayan ilaç kullanım davranışının büyük boyutlarda olduğunu ve eczaneden reçetesiz ilaç alma oranındaki yüksekliğin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI