Bu hastanede sadece kadın var

Dünyanın temizlikçisinden doktoruna, hastabakıcısından radyologuna kadar tüm çalışanları kadın olan ilk hastanesi dün İstanbul, Üsküdar'da açıldı.

Dünyanın temizlikçisinden doktoruna, hastabakıcısından radyologuna kadar tüm çalışanları kadın olan ilk hastanesi dün İstanbul, Üsküdar'da açıldı. Via Hospital Selimiye adlı hastanenin açılışına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'm eşi Özleyiş Topbaş başta olmak üzere pek çok isim katıldı.

Ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk cerrahisi branşlarında hizmet verecek hastanede genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, dahiliye, diş, estetik cerrahi, psikoloji, diyetisyenlik, anestezi ve radyoloji branşlarında da hasta kabul edilecek. İlk etapta 70 kadın personel ve 25 yatakla hizmete başlayan hastane, inşaatı devam eden ek binanın açılışıyla 55 yatak kapasitesine ve 4 bin metrekare alana kavuşacak. Hastane başhekimi Op. Dr. Serpil Özen, "Sadece kadınların çalışacağı bir konsept yarattık. Ancak erkeklere de hizmet veriyoruz, herkesi kucaklıyoruz." dedi.

Orkun Berk GÜMÜŞ / Vatan

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI