Büşra Karakuş'un imdadına yeni protokol yetişti

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ara­sın­da ni­sanda ya­pı­lan spor­cu sağ­lı­ğı pro­to­ko­lü, Fa­tih Va­tans­por ba­yan fut­bol ta­kı­mı oyun­cu­su Büş­ra Ka­ra­kuş’un im­da­dı­na ye­tiş­ti.

Çap­raz yan bağ­la­rı yır­tı­lan Büş­ra Ka­ra­kuş'un aya­ğın­da me­nüs­küs teş­hi­si ko­nul­du. Te­da­vi için ame­li­yat ol­ma­sı ge­re­ken spor­cu­nun ge­rek­li mad­di du­ru­mu­nun ve hiç­bir sağ­lık gü­ven­ce­si­nin ol­ma­ma­sı yö­ne­ti­mi­ ha­re­ke­te ge­çir­di.

YENİDEN SAHALARA DÖNDÜ

İki ba­kan­lık ara­sın­da ya­pı­lan pro­to­ko­lü öğ­re­nen yö­ne­ti­ci­le­r, Büş­ra’yı İs­tan­bul Sa­mat­ya Has­ta­ne­si’nde gö­tür­dü. Ame­li­ya­tın ba­şa­rı­lı geç­me­siy­le Büş­ra tek­rar sa­ha­la­ra dön­dü­. Pro­to­ko­lden 2 mil­yon 8 bin 413 ki­şi­nin fay­da­lan­dı­ğı be­lir­tilirken bin­ler­ce li­ra­lık ame­li­yat mas­ra­fı­nın dev­let ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı­ğı kay­de­dil­di.

Tür­ki­ye Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Kon­fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Ali Düş­mez, “Spor­cu­la­rı­mız için böy­le­si­ne önem­li bir so­ru­nun bi­lin­cin­de olan Spor Ba­kan­lı­ğı çö­zü­mü sağ­la­dı. Sa­yı­la­rı mil­yon­la­rı bu­lan ama­tör spor ai­le­si­nin sağ­lı­ğı gü­ven­ce al­tı­na alın­dı” dedi.

ÖMER OZAN - BUGÜN GAZETESİ

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI