Cilt Kanserinde Umut Veren Tedavi

ABD'de yaşayan cilt kanseri teşhisi konulan genç kadın hasta deneme aşamasındaki ilaçla iyileşti.

Cilt kanserlerinden biri olan melanom, geç teşhis edildiğinde, öldürücü olabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Sharon Belvin’e melanom teşhisi konduğunda, 6 ay ömrü kaldığı söylenmişti. Ancak genç kadın, deneme aşamasında olan bir ilaçla, mucizevi şekilde iyileşti.

New York kentinde yaşayan Sharon Belvin’e, 2004 yılında dördüncü derece yani gecikmiş cilt kanseri teşhisi kondu. O zaman henüz 22 yaşında olan Belvin’e, 6 ay ile 1 sene arasında ömrü kaldığı söylendi ve hemen kemoterapi uygulanmaya başlandı.

Umutların ve zamanın tükenmeye başladığı bir noktada doktoru, klinik olarak deneme aşamasında bir ilacı kullanmaya karar verdi. Doktor Jedd Wolçok’a göre sonuçlar bir mucizeyi aratmayacak nitelikteydi. Dört doz tedaviden sonra hastalık belirtileri yok olmaya başladı.

Henüz klinik deney aşamasındaki ilaç kemoterapinin aksine tümörleri hedeflemiyor. Doğrudan bağışıklık sisteminin mücadele gücünü harekete geçiriyor.

Doktorlar ilacın her hastada aynı etkiyi göstermediğini, ancak kanserin son aşamasında bulunan hastaların ömrünü altıdan on aya kadar uzattığını belirtiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde son on yılda cilt kanserine yakalananların sayısı 47 binden 69 bine çıktı. Bu hastaların 8 bin 600’ü öldü.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI