ÇÜ'de deney hayvanları kullanım kursu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 'Deney hayvanları kullanım kursu' başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvan Deneyleri Etik Kurulu Sertifika Programı çerçevesinde düzenlendi.

Fakülte Kurul Toplantı salonunda gerçekleştirilen kursun açılış töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kenan Dağlıoğlu, amaçlarının yasal mevzuat dolayısıyla hayvanlar üzerinde yapılacak deneysel çalışmalar hakkında kursiyerleri bilgilendirmek olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, diş hekimlerinden veterinerlere, biyologlardan su ürünleri elemanlarına kadar geniş bir yelpazenin eğitileceğini kaydetti.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise kursun katılımcılara son derece faydalı olacağını dile getirdi. Özcengiz, deney hayvanları üzerinde meydana gelebilecek yanlış uygulamalara da son verileceğini kaydetti.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da bundan sonra deney hayvanları üzerindeki uygulamaların daha bilinçli gerçekleştirileceğini dile getirdi ve kursiyerlere başarılar diledi.

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Labaratuvar Hayvanları Bilim Derneği Başkanı Doç. Dr. Siyami Karahan, deney hayvanları biliminin sorumluluk gerektirdiğini anlattı. Karahan, bu nedenle deney havyaları kullanan araştırmacılarının eğitimden geçerek sertifika sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

Tıp fakültesi interaktif eğitim dersliklerinde gerçekleştirilecek kurs 16 Nisan Salı günü sona erecek. 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI