Dişlerini fırçalasınlar

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda yemek yeme alışkanlıklarında değişiklikler olacak. Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Tezel, öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda uyardı.

Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Tezel, öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda uyardı.

Prof. Dr. Adnan Tezel, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda yemek yeme alışkanlıkların da değişmeler olacağına dikkat çekerek, fast-food gibi hazır gıdaların tüketimlerinin artmasıyla birlikte çocuklarda diş çürüklerinde artış, aşırı kilo alma ve genel sağlık düzenlerinde değişmeler yaşanacağını söyledi.

Prof. Dr. Tezel, bu nedenle çocukların sağlıklı dişlere sahip olmaları için günde en az iki kez dişlerini fırçalamaları gerektiğini belirtti.

Sağlık nesiller yetiştirebilmek için koruyucu önlemlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tezel, "Ağız ve diş sağlığının korunmasında yılda en az iki kez diş hekimine gidilmeli. Aşırı diş çürüklerinin önlenmesi için çocuklara diş fırçalama alışkanlıkları kazandırılmalı ve günde en az iki kez dişler fırçalanmalı. Süt dişleri normal dişlere oranla çürümeye daha yatkın olup, erken süt diş kayıpları ileriki yaşlarda telafisi zor olan hasarlara sebep olabilir. Özellikle çocuk hastaların koruyucu ve önleyici
tedavi hizmetlerinden faydalanması gereklidir" dedi.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI