Doktorlar elektronik reçeteye alışamadı

Temmuz ayında uygulamaya konulan e-reçete, 15 Ocak’tan itibaren zorunlu. Bu tarihten sonra doktorlar kâğıt reçete yazamayacak. Ancak hâlâ doktorların önemli bir bölümü e-reçeteye geçmedi.

Temmuz ayında uygulamaya konulan e-reçete, 15 Ocak’tan itibaren zorunlu.

Bu tarihten sonra doktorlar kâğıt reçete yazamayacak. Ancak hâlâ doktorların önemli bir bölümü e-reçeteye geçmedi. E-reçete için öncelikle SGK’nın verdiği ‘kurumsal hekim şifresi’nin bütün doktorlar tarafından alınması gerekiyor. SGK’nın verilerine göre 103 bin doktordan 96 bini şifre aldı.

Şifre alan doktorlardan sadece 34 bini e-reçete yazdı. 7 bini ise hiç şifre almadı. Gelinen noktada doktorların üçte biri şifre almasına karşın reçetelerin yüzde 70’i e-reçete olarak yazıldı. Bu durum, aktif olarak reçete yazan doktorların şifre aldığını ortaya koyuyor. SGK’nın hedefi ise tüm doktorların e-reçete şifresini almasını sağlamak. Sağlık Bakanlığı da bu konuda doktorları uyardı. Şifre almasına rağmen kâğıt reçete yazmaya devam edenlerin bir an önce sisteme adaptasyonu hedefleniyor. Aksi halde sağlık hizmetlerinin aksaması söz konusu.

İSA YAZAR / Zaman

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI