E-aile hekimliği uygulaması hayata geçiyor

Teknoloji çağında Sağlık Bakanlığı, internet üzerinden vatandaşlara tıbbi danışmanlık yapmak için e-aile hekimliği uygulamasını hayata geçirecek

Teknoloji çağında Sağlık Bakanlığı, internet üzerinden vatandaşlara tıbbi danışmanlık yapmak için e-aile hekimliği uygulamasını hayata geçirecek 

2005 yılında Düzce'de pilot uygulama olarak başlatılan ve geçtiğimiz yıl tüm ülke genelinde yaygmlaştırılan aile hekimliği uygulaması sanal ortama taşınacak. Dünyada teknolojinin hızla gelişmesinden Türkiye'deki sağlık sistemi de nasibini alıyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde e-sağlık uygulamaları konusunda birçok projeyi hayata geçirecek olan Sağlık Bakanlığı, internet üzerinden vatandaşa tıbbi danışmalık yapabilmek için e-aile hekimliği uygulamasını hayata geçirecek. Böylelikle internet kullanıcısı vatandaşlar bu uygulama sayesinde sanal ortamda aile hekimiyle görüşüp buradan iletişim sağlayarak sağlık konusunda doğru ve yeterli bilgiye ulaşabilecek.

KÂĞIT YERİNE AKILLI KART

Diğer taraftan Bakanlık, kuracağı elektronik hasta kayıt sistemi ile hastanelerde kağıtsız hasta takip dönemini de başlatacak. Güvenlik ve mahremiyete riayet edilir şekilde kişisel sağlık kayıtlarının tutulduğu e-sağlık kartı sistemine geçilmesini sağlayacak olan Bakanlık, hastaneler arası bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ile uzaktan tanı, tedavi, takip ve değerlendirme imkânları sunan "Tele-Tıp" ile tüm Türkiye'de radyolojik görüntü paylaşımı sistemini hayata geçirecek.

Yapılacak olan çalışmalarla Sağlık Bakanlığı, üniversite, Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sağlık kuruluşlarının elektronik ortamda koordinasyonunun geliştirilmesine de devam edilecek. Ayrıca AB ülkeleri ile sağlık verilerinin de ortak paylaşıma açılmasını sağlayacak olan Bakanlık, tüm sağlık kurumlarını Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hizmet verir hale getirecek.

Gökhan Kaya

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI