Eczacıbaşı nükleer tıpta ihracat kapısını araladı

Nükleer tıp alanında bölgesel liderliği hedefleyen Eczacıbaşı-Monrol'un Gebze üretim tesisi, Avrupa Birliği (AB) İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı.

Nükleer tıp alanında bölgesel liderliği hedefleyen Eczacıbaşı-Monrol'un Gebze üretim tesisi, Avrupa Birliği (AB) İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı. Şirket, GMP sertifikası ile tomografi alanındaki ürünlerinin Avrupa Birliği ülkelerinde ruhsatlanması projesinin en önemli aşamalarından birini geçerek, Avrupa'ya ihracat kapısını aralamış oldu.
Eczacıbaşı-Monrol Genel Müdürü Hasan Ulaş Özcan yaptığı açıklamada, projenin bundan sonraki aşamasında ürünlerin 2010 yılı sonuna kadar ruhsatlarının alınmasını hedeflediklerini belirterek, "2011 yılında da Almanya, Danimarka, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan başlayarak ilgili ürünlerimizi pazara sunacağız" dedi.
AB-GMP sertifikası, sağlık alanındaki ürünlerin, AB'nin ilgili organlarının yayınladığı İyi Üretim Tekniklerine uygun bir üretim tesisinde üretildiğini belgeleyen sertifika anlamına geliyor. Herhangi bir AB üye ülkesinin Sağlık Bakanlığı'nın yetkili organları tarafından verilen GMP sertifikası, diğer tüm üye ülkelerin Sağlık Bakanlıkları tarafından da kabul ediliyor. İzmit, Ankara, Adana, İzmir ve İstanbul'da olmak üzere beş kentte üretim tesisi bulunan Eczacıbaşı-Monrol, 2012 sonuna kadar altısı yurtdışında olmak üzere toplam tesis sayısını 13'e ulaştırmayı hedefliyor. Şirket, 2001 yılında TÜBİTAK MAM teknoparkı bünyesindeki kendi üretim tesisinde Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun denetimi altında, uluslararası standartlara uygun tanı ve tedavi amaçlı radyofarmasötiklerin üretimine başladı.
 
Net dönem kârı arttı
Öte yandan, Eczacıbaşı grubunun çatı şirketi Eczacıbaşı Yatırım Holding'in 2010 yılı ilk altı ayda net dönem kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 artışla 8.8 milyon liraya çıktı. Şirketin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yolladığı bilanço verilerine göre, aynı dönemde şirketin ana ortaklık payları da 8.6 milyon liradan, 8.8 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemler itibarıyla, şirketin 7 milyon lira olan kısa vadeli yükümlülüklerinde önemli bir değişiklik olmazken, uzun vadeli yükümlülükleri yüzde 55 artışla 14.1 milyon liraya tırmandı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI