Eğer kız bebek istiyorsanız...

Uzmanlar, çocuk yapmayı düşünen çiftlerin cinsel hayatlarını yeniden programlamasını tavsiye ediyor.

Uzmanlara göre, hamile kalmak isteyen kadınlar için bir ay boyunca 6 gün çok önemli. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iniyor. Doktorlar bu sürede hamilelik gerçekleşmiyorsa bir uzman hekimden yardım alınması gerektiğini söylüyor.

TARİHLERE DİKKAT EDİN

Adetleri düzenli olan bir kadında, hamile kalmak için en uygun dönem; âdetin ilk gününden itibaren 11 ile 17'nci günler arası. Bu günlerde cinsel ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırıyor. Cinsel ilişkiden sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de hamileliğin oluşmasında etkili.

Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanması. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir.

3 AY BEKLEME DÖNEMİ

Uzmanlar, planlı hamileliğin hem anne hem de bebek için sağlıklı olduğunu, doğum kontrol hapı kullanan anne adaylarının bunu bıraktıktan en az 3 ay sonra hamile kalmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, bir takım bilimsel araştırmaların kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini artırdığını kaydediyor. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0,4 mg. folikasit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azalttığı ifade edildi.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI