Eksoz gazı sperm düşmanı!

Trafik polisi ve gişe memurlarında sperm yoğunluğu düşük. Uzmanlar nedeninin egsoz gazı olduğunu söylüyor.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Peri Arbak ise ‘Otoyol çalışanlarında egzoz kirliliği’ne yönelik Düzce’deki gişelerde gerçekleştirdiği çalışmasını aktardı.

Gişe memurlarının, yine orada çalışan büro memurlarına göre daha fazla nitrat ve nitrit gibi maddelere maruz kaldığını tespit ettiklerini belirten Arbak, hücrelerinde de aminoasitlerde artış meydana getirdiğini kaydetti. Arbak, yapılan araştırmalarda trafik polisleri ve gişe memurlarında sperm yoğunluğunun düşük olduğunu ve hareket bozukluğu tespit edildiğini belirtti.

Balıkesir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Tezer de, hava “kirliliğinin sadece büyük kentlerde yaşayanların sorunu imiş” gibi bir algı sorunu bulunduğuna dikkat çekti. Günümüzde kentli nüfusun, toplam nüfusa oranının yüzde 75’e ulaştığını belirten Tezer, “Araç sahibi olma oranının da 2002 – 2007 arasında % 23 arttığını kaydetti. Partikül madde oranının Türkiye’de yapılan ölçümlerde yüzde 60’lar oranında seyrettiğini belirten Tezer, ”AB’nin kabul ettiği değer ise; yüzde 40’lar seviyesinde” diyerek, havadaki partikül madde tehlikesine dikkat çekti

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI