En merak edilen zayıflama yöntemleri

Yaz geldi, herkes kilo derdinde! Diyet yapmak istemeyenler ilginç yollara başvuruyor! Peki hangi yöntemler çok tecih ediliyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay şöyle söylüyor:

Yaza girdiğimiz dönemlerde herkeste bir zayıflama telaşıdır gidiyor. Bende de dahil olmak üzere çevremdeki herkes diyet, spor derken fazla kilolarını atmaya çalışıyor. Gidilen spor salonları, estetik merkezleri, plastik cerrahlar, diyetisyenlerin haddi hesabı yok.

Kimi aldığı maaştan biraz artırıp zayıflama işlemlerine giriyor kimi kredi kartıyla taksitle güzelleşmek istiyor. Ödemeler çeşitli yollardan yapılırken zayıflama işlemleri de birbirinden farklı yöntemlerle yapılmaya çalışılıyor.

Yaza girdiğimizde neden bu tür işlemler hızlanır bilinmez ama tahminler arasında "Bikini giyeceğim", "İnce kıyafetlerden yağlarım fışkırıyor", "Yolda yürürken herkes kiloma bakıyor", "Düğünüm var", "Artık daha fit bir bedene sahip olmalıyım" cümleleri geçiyor...

Peki kişiler en çok hangi yöntemleri tercih ediyor. Uzmanlara göre, sağlıklı beslenmeyle yavaş yavaş kilo verilmeli. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay şöyle söylüyor:

"Türkiye'de yanlış yapılan çok şey var. Zayıflama konusunda yanlış yapılan ilk şey zayıflamak isteyenlerin diyet ürünlerine yönelmesi, bilinçsizce günlük yiyeceklerindeki kaloriyi kısıtlaması, bunun yanında günlük beslenmeyle beraber spora aynı anda başlaması. O güne kadar ciddi mesafe yapmayan, ciddi yürümeyen bir insanın ''Diyete başladım'' dediği gün yürümeye başladığını, kondisyon araçları kullanmaya başladığını görebiliyoruz.

Ayrıca "Zayıflatır" diye diyet ürünlerine itibar gösteriyoruz. Bunlar yanlış yapılanlar.Bir insan diyet yaparken yağsız peynir yiyor ise daha sonrada ilerleyen zamanlarda da ömür boyu yağsız peynir yiyecekse bugünden başlasın. Bir insan diyet yaparken tavuk göğsünden başka et yemeyecekse ömür boy tavuk eti yiyeceğim diye kendini kodlasın. Bir insan sebzeyi haşlayarak yiyorsa kilo verinceye kadar haşlanmış sebze yiyip sonra yememezlik yapmasın. Yani günlük beslenme standartlarının dışına çıkılmaması yüzde yüz gerekli.

Bunun hem sağlık açısından hemde vücudun metabolizması açısından sakıncaları vardır. Birincisi bir insan devamlı yağsız salata yiyemeyeceğine göre, light yoğurt yiyemeyeceğine göre, bir insan devamlı sebze haşlaması yiyemeyeceğine göre, devamlı yağsız peynir, çökelek yiyemeyeceğine göre, zaman zaman bütün peynirlerden, bütün etlerden günlük yaşam içinde diyet yapıyorum dediği zamanlarda bu yöne baş koymaması gerekiyor. Çünkü bu yönde zaten verecekleri kilo üç beş kilodur. Ondan sonra bunlara devam etseler de kilo veremediklerini görürler ama onu geri almaya kalktıklarında çok kısa sürede geri alırlar."

Peki bu bilgileri almışken insanlar nasıl yöntemlerle kilo vermeye çalışıyor? Çoğumuzun bildiği yöntemler hakkında uzmanlardan bilgiler aldık... İşte o yöntemler

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...  

Manşetler