Erkeklerin en büyük kabusu bitiyor

Türk bilim adamlarından bir başarı daha... İşte İngiliz basınında da yankılanan o araştırma sonucu...

İngiliz basınında da yankılanan araştırma için Daily Mail gazetesi, "Türkiye'deki araştırma, İngiltere'de dört erkekten birini etkilendiği sanılan erken boşalma sorunu ile bir tıbbi şikayet arasında bir bağ kuran ilk araştırmadır" dedi.

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim adamları, hipertiroid hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların erken boşalma sorunun çözümünde yardımcı olabileceğini gösteren bir araştırma gerçekleştirdi. Buna göre, araştırmaya hipertiroid rahatsızlığı tanımı konulan 49 gönüllü erkek katıldı.

Tedavi öncesi gönüllülerden cinsel birleşim sırasında klimaksa ulaşması ne kadar sürdüdüğünü saatle ölçmeleri istendi. Erkeklerden dörtte üçünde, bir dakika zar zor aşan, erken boşalmalar oldu. Bunun ardından gönüller, hormonların düzeyinin normal düzeyine çıkarılması amacıyla ilaç tedavisine başladı.

Sekiz hafta sonra erkeklerden yarısından fazlasının cinsel birleşmedeki performansında büyük bir iyileşme meydana geldiği, boşalma sürecin birkaç dakika uzadığı belirlendi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI