Eski vücut ölçülerime geri dönüyorum!

Doğumdan sonra vücudunuz yavaş yavaş hamilelik öncesindeki haline geri döner. Karnınızın gevşeyen deri ve kasları zamanla güçlenir...

Doğumdan sonraki ilk 6 hafta boyunca uterusunuz yavaş yavaş normal boyutlarını geri kazanır. Karnınızın gevşeyen deri ve kasları zamanla güçlenir. Bu süreci egzersizle ve gıdanıza dikkat ederek destekleyebilirsiniz.

Emziren anneler bol sıvı ve doğru gıdalar tüketmelidir. 4 - 6 hafta arasındaki dönemde vajinal kanamalar yaşayabilirsiniz. Hafif bir kilo kaybı da söz konusu olabilir. Regl düzeninizin tekrar yerine oturması, emzirme ve gebelik önleyici hormonlar gibi etkenler tarafından etkilenir. Emzirmeyen kadınlar, genelde doğumdan sonraki 8 ila 14 hafta arasında düzenli regl olmaya başlar.

Vajinal hasar veya episiotomie 2 ila 4 hafta arasında iyileşir. Bununla birlikte, dokuların oluşması 1 yıla yakın bir süre devam eder. Derinin altında bulunan kas zarını kapsayan sezaryen izi, yaklaşık altı hafta içinde tamamen iyileşir. Bu dönem süresince ağır şeyler taşımaktan kaçınmalısınız.

Mother & Baby

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI