Güneşten Korunmada Doğru Bilinen Yanlış

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarına karşı uzmanlar uyarılarda bulunurken...

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarına karşı uzmanlar uyarılarda bulunurken, Adıyaman Devlet Hastanesi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr
Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarına karşı uzmanlar uyarılarda bulunurken, Adıyaman Devlet Hastanesi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Eylem Şahin, güneş ışınlarından korunmak için açık renkli giysiler yerine koyu renkli giysiler giyin uyarısında bulundu.


Yaz mevsiminde ortaya çıkan cilt problemlerine karşı uzmanlar vatandaşlara, 'mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısında bulundu. Yaz mevsiminde güneş ışınlara bağlı olarak alerji hastalıklarının arttığını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Eylem Şahin, "Yaz döneminde cilt sorunları artıyor. Güneş ışınları daha dik geliyor. Özellikle bahardan yaza geçişte güneşe bağlı alerjiler meydana geliyor. Güneşe maruz kalan yerlerde alerjiler oluşuyor. Bu durumlarda hastalarımız doktorlara başvurması gerek.
Özellikle bu alerjiler bayanlarda daha çok kendini gösteriyor. Adıyaman çok güneşli bir kent. Hastalarımızın basit önlemleri bir bu hastalıkların önüne geçebilir. Güneşin daha yoğun olarak kendini gösterdiği saatlerde vatandaşlarımızı dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyoruz. Çıkmak zoruna kalıyorlarsa şemsiye veya şapka kullanmalarını öneriyoruz. Bunun dışında imkanlar doğrultusunda güneş kremleri kullanılmasını istiyoruz. Hastalarımızın ilaç kullanımında dermatoloji uzmanından destek almasını
öneriyoruz" dedi.


Kıyafet giyiminde doğru bilinen bir yanlışın olduğunu ifade eden Şahin, "Kıyafet giyiminde ise bilinenin aksine koyu renkli giysiler güneşten korunmayı daha sağlar. Yazın renk güneşi daha çok emer. Güneş ışınları açık renkli giysilerden tene daha çabuk geçer" diye konuştu.
 

beyazgazete.com

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI