Harvard'lı Doktor açıkladı: En faydalı egzersizler

ABD’de bulunan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. I-Min Lee, insan vücuduna iyi gelen; kilo kaybı, kas-kemik yapımı, kalp ve beyin sağlığına faydalı olan beş egzersiz çeşidini sıraladı.

 

Yüzme
Vücuttaki neredeyse tüm kasları çalıştırdığı için ‘en iyi egzersiz’ olan yüzmeyi, düzenli olarak 30-45 dk arasında yapmak gerekiyor. Düzenli yüzme, kronik hastalıkları da önlemeye yardımcı oluyor.


Tai chi
Derin nefes egzersizlerini içeren Tai chi, her yaştan insan için uygun. Çin menşeili bu egzersiz, yavaş hareketlerle kasları güçlendiriyor ve yaşlandıkça kaybolan dengeyi sağlıyor. 


Güç artırıcı antrenman
Vücuttaki fazla yağı yakan ve kas oranını artıran antrenmanlar, kemikleri de güçlendiriyor. Evde ya da salonda yapılan egzersizlerin haftada en az iki defa tekrarlanması gerekiyor. 


Yürüyüş
Uzun yaşamın sırrı olduğu belirtilen günlük 20 dakikalık yürüyüşlerin, obeziteye karşı en güçlü silah olduğu da vurgulanıyor. 


Kegel egzersizleri
Pelvik kasları güçlendirmek için yapılan bu egzersizler, yaşlanma, hamilelik ve aşırı kilo gibi nedenlerle güçsüzleşen kasları onarıyor. Günde 4-5 defa tekrarlanması öneriliyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI