Hazımsızlık belirtilerine dikkat!

Hazımsızlık sorunu yaşayan kişilerin belki de dörtte üçü doktora başvurma gereği duymaz ve yaşam biçiminde yaptığı bazı değişikliklerle ve zaman zaman eczaneden aldıkları ilaçları kullanarak belirtileri ...

Hazımsızlık sorunu yaşayan kişilerin belki de dörtte üçü doktora başvurma gereği duymaz ve yaşam biçiminde yaptığı bazı değişikliklerle ve zaman zaman eczaneden aldıkları ilaçları kullanarak belirtileri gidermeye çalışır.  Ancak bazı durumlarda hazımsızlık sorunu mide kanseri gibi ciddi bir hastalığa da bağlı olabilir.  Erken tanı ve tedavinin tamamen iyileşme şansını çok artırdığını belirten Özel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi  Uzmanı Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar  aşağıdaki gibi riskli durumlarda doktora başvurmanının önemine dikkat çekiyor.

Bu belirtileri hafife almayın!

·         Kilo kaybı,

·         İştah kaybı,

·         Yutma güçlüğü,

·         Kan ya da kahve telvesi görünümünde kusma,

·         Dışkıda siyahlaşmış (katran görünümünde ) kan olması,

·         Hazımsızlık sorununuzun olması ve steroid olmayan antienflamatuar ilaç kullanmanız.

 

Hazımsızlık iki hafta geçmiyorsa...

Bu gibi kötü belirtilerin eşlik etmediği hazımsızlık başlangıçta yaşam biçiminde yapılan değişikliklerle evde tedavi edilebilir, ama düzelme yoksa inat etmekte yarar yoktur. Kendi başınıza uyguladığınız tedaviler iki hafta düzelme olmazsa doktorunuza başvurun.

Yaşamınızda ilk kez  40 yaşından sonra hazımsızlık yaşıyorsanız ya da geçmişte görmediğiniz türde bir hazımsızlık geçiriyorsanız vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI