Hemşire olmak isteyen 19 yaşındaki kız mandalina tarlasında çalışıyor

Adana’da maddi sorunlar yaşayan bir ailenin kızı olan 19 yaşındaki Şilan Özçelik, hemşire olmak istiyordu. Ancak şuanda ailesine yardım etmek için mandalina tarlasında çalışıyor.


Adana’da maddi sıkıntılar sebebiyle okulu bırakıp tarlada çalışarak ailesine yarar sağlayan 16 yaşındaki Şilan Özçelik, okuyup hemşire olmayı planlıyordu. Özçelik, “Sabah 5’de kalkıp tarlaya gidiyoruz. Bu işi yapmayı sevmiyorum” şeklinde konuştu.

Adana’da mandalina sezonu sürüyor. Makine ile toplanamadığı için meyveler elle toplanıyor. İşçiler sabah saat 05.00’te uyanıp akşama kadar tarlada emek veriyor ve günde 50 lira alıyor.

“OKULU BIRAKMAK MECBURIYETINDE KALDIM”

Bu toplama işlerini yapanlardan biri de 16 yaşında olan Şilan Özçelik. Liseye geçtiğinde okulunu bırakıp tarlada çalışıp ailesine yardımcı olmak mecburiyetinde kalan Şilan Özçelik, tarlada bahçede çalışmanın çok zor olduğunu belirtti. Özçelik, “Sabah 5’de uyanıyoruz. Uzun yol olduğunda saat 03.30’da ayakta oluyoruz. Geliyoruz çalışıyoruz, bıraktığımız saat belli olmuyor. Eve gidiyoruz, banyo yapıyoruz, annem yemek pişiriyor evi toparlıyoruz, ufak kardeşim var onunla ilgileniyorum. Okulu bırakmak mecburiyetinde kaldım bu iş yüzünden” diyerek konuştu.

“DAL KIRILINCA YERE DÜŞÜYORUZ”

Bu işi yapmaya zorunlu olduğunu kaydeden Özçelik, hemşire olmak istediğini söyleyerek, şunları anlattı:

“Bu iş olmasaydı okurdum, okumayı istiyorum da. Zorunluyuz bu işi yapmaya. Burada sağlık güvencemiz bulunmuyor ara sıra dal kırılıp yere düşüyoruz. Okulu bıraktım. Okusaydım hemşire olmayı planlıyordum, bu işi yapmaya meraklı değilim. İnsanlara hemşirelik yaparak daha da katkıda bulunmak istiyorum. Bana yardımcı olunmasını bekliyorum.”

Ayrıca Şilan Özçelik, tarladan ayrılıp okula gitmek için ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan ve kaymakamdan destek talebinde bulundu.

Yüreğir Ziraat Odası’nda görevli Nurgül Karadoğan ise tarlada çalışan Özçelik hakkında tüm desteği sağlayacaklarını söyledi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI