İdrar yolu enfeksiyonları, ileri yaşlarda böbrekleri vuruyor

Özellikle çocukluk döneminde gerekli tedavisi yapılmayan veya farkına varılmayan idrar yolu enfeksiyonları,..

Özellikle çocukluk döneminde gerekli tedavisi yapılmayan veya farkına varılmayan idrar yolu enfeksiyonları, ileri yaşlarda böbrek yetmezliğine neden olabiliyor.
Uzmanlar çocukluk çağındaki idrar yolu enfeksiyonlarının çok iyi araştırılması konusunda aileleri uyarıyor.

Çocukların yüzde 1-2'sinde görülen idrar yolu enfeksiyonu ciddiye alınması gereken en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor.
Erken tanı ve tedavi yapılamazsa, böbrek yetmezliğiyle bile sonuçlanabiliyor.
Uzmanlar çocukluk çağındaki idrar yolu enfeksiyonlarının çok iyi araştırılması konusunda aileleri uyarıyor.
İdrar yolu enfeksiyonları çocukların sağlığı açısından en fazla dikkat edilmesi gereken sorunların başında geliyor.
Özellikle yüksek ateş söz konusu olduğunda idrar yolu enfeksiyonlarının da muhakkak akla getirilmesi ve bu yönde de inceleme yapılması gerekiyor.
Ateşin yanı sıra , ateş, üşüme, bulantı, kusma, karın, sırt ağrısı, huzursuzluk gibi belirtiler de idrar yolu enfeksiyonlarında sıklıkla gözleniyor.
Uzmanlar, idrar yolu enfeksiyonlarının gerekli tedavisinin yapılmaması veya gözden kaçmasının ileri yaşlarda çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olabildiğini ifade etti.
Uzmanlar, idrar yolu enfeksiyonlarının çocuğun üriner sisteminde yaşamı tehdit edici ve kalıcı hasara neden olabileceğini belirtiyor.
Bu tip enfeksiyonlarda çocuğun mümkün olduğu kadar çabuk tedavi edilmesinin gerekliliğinin altını çizen uzmanlar, çocukta enfeksiyon tek başına bir hastalık olarak kabul edilmeyeceğini, mutlaka buna yol açan, altta yatan nedenin araştırılması gerektiğini vurguluyor.
İdrar yolu enfeksiyonu normal şartlarda uygun antibiotik tedavisi ile kolaylıkla tedavi edilebilen bir hastalık.
Ancak uzmanlar, bazı bireylerde, özel nedenlerle, herşeye rağmen idrar yolu enfeksiyonlarının tekrarlayabileceğini söylüyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI