İlaç İskontoları ile ilgili önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "İlaç İskontoları ile ilgili önemli duyuru" yayımlanmıştır. Duyuruya; iskonto uygulaması yapılacak ilaçlara ait listeler eklenmiştir. Bu listelere yapılacak geri bildirimlerin en geç 4.12.2009 günü saat 14.00’

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "İlaç İskontoları ile ilgili önemli duyuru" yayımlanmıştır. Duyuruya; iskonto uygulaması yapılacak ilaçlara ait listeler eklenmiştir. Bu listelere yapılacak geri bildirimlerin en geç 4.12.2009 günü saat 14.00’ a kadar İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığının gssitmmevzuat@sgk.gov.tr elektronik posta adresine gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir.





SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
İLAÇ İSKONTOLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
 
4.12.2009 tarihinden geçerli olmak üzere %23 (baz iskonto %11+%12 birlikte) iskonto uygulaması yapılacak ilaçlara ait listeler eklidir.
Liste 1; 20 yıllık olarak belirlenmiş ilaçlardan depocuya satış fiyatı 6,79 TL’nin üzerinde olan ilaçları,
Liste 2; Jeneriği olmayan orijinal ilaçları,
göstermektedir.
%23 (baz iskonto %11+%12 birlikte) iskonto; 20 yıldan eski ilaç statüsü kazanmış ve depocuya satış fiyatı 6,79 TL’nin altında olan ilaçlar, depocuya satış fiyatı 3,56 TL’nin altında olan bütün ilaçlar, reçetesiz ilaçlar, kan ürünleri, tıbbi mamalar, radyofarmasötik ürünler ve enteral beslenme ürünlerine uygulanmamıştır.
Bu listelere yapılacak geri bildirimlerin en geç 4.12.2009 günü saat 14.00’ a kadar İlaç ve Tıbbi Malzeme Mevzuatı Daire Başkanlığının gssitmmevzuat@sgk.gov.tr elektronik posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Tüm ilgililere önemle duyurulur.
 
Ek: Liste 1
      Liste 2

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI