İleri evre akciğer kanserinde tanı ve tedavi tartışıldı

Koç Üniversitesi Hastanesi, tüm dünyada en sık görülen kanser türü olan ve gün geçtikçe yaygınlaşan akciğer kanseriyle ilgili, ‘İleri Evre Akciğer Kanserinde Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşım’ sempozyumu düzenledi.

Son yıllarda tüm dünyada en sık görülen ve hızla yayılan kanser tipi olan akciğer kanseriyle ilgili tanı, tedavi ve önerileri içeren sempozyum Koç Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. ‘İleri Evre Akciğer Kanserinde Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşım’ adlı sempozyum, 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Koç Üniversitesi Hastanesi Artlab Konferans Salonu’nda alanının önemli uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Gün boyu süren ve N2 hastalıkta tanı ve tedavi yaklaşımı, oligometastatik hastalıkta tanı ve tedavi yaklaşımı, evre 4 hastalıkta kemoterapi sonrası rezidü hastalığa yaklaşım, primer akciğer kanserinde patolojide yenilikler ve immünoterapi olmak üzere 4 paralel paneli kapsayan sempozyuma Koç Üniversitesi Hastanesi ve Amerikan Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, Prof. Dr. Şükrü Dilege ve Prof. Dr. Uğur Selek ileri evre akciğer kanseri ile ilgili bilgi aktarımında bulundu. ‘İleri Evre Akciğer Kanserinde Tanı ve Tedavide Güncel Yaklaşım’ sempozyumuna Türkiye’nin önde gelen doktorlarının yanı sıra, Amerika’nın öncü kanser hastanesi Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi doktorlarından Dr. Garrett Walsh da konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyum kapsamında akciğer kanserinde gözlenen mutasyonlar ve bunların kanser tedavisindeki yeri ve önemi, akciğer kanserinde evrelere göre cerrahi uygulamalar, yeni cerrahi yönelimler, tıbbi onkolog gözüyle akciğer kanserinin tedavisinde temel ilkeler ve akıllı ilaç kullanımının yeri güncel bilgiler eşliğinde radyoterapi uygulamaları ve yenilikler, akciğer kanserinin tanısında ve evrelemesinde izlenecek yöntemler ve görüntülemenin yeri konusunda karşılıklı fikir alışverişleri yapıldı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI