Kalp Hastasına "Üç Boyutlu Eko" Cihazıyla Müdahale

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde, kalp krizi geçiren hastaların tedavisinde üç boyutlu EKO cihazı kullanılmaya başlandı Kardiyoloji Uzmanı Saraçoğlu, cihazın çalışma yöntemini kalp krizi geçiren bir hastaya yapılan anjiyo sırasında anlattı.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde, kalp krizi geçiren hastaların tedavisinde üç boyutlu ultrasonografi (EKO) cihazı kullanılmaya başlandı.

Kardiyoloji Uzmanı Saraçoğlu, boyun, bacak, kol ve el bileğine müdahale sırasında kullanılan cihazın çalışma yöntemini kalp krizi geçiren bir hastaya yapılan anjiyo sırasında anlattı. Hastaya yapılan aşamaları uygulamalı olarak gösteren Saraçoğlu, cihaz sayesinde hastanın damarlarını görüntüleyerek stent taktı.

Saraçoğlu, işlemin ardından gazeteciler yaptığı açıklamada, iki anjiyo laboratuvarı bulunan hastaneye yılda 45 bin kişinin başvurduğunu söyledi.

Pek çok hastanede bulunmayan son teknoloji cihazlarla hastalara hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini belirten Saraçoğlu, kullandıkları cihazlar hakkında bilgi verdi.

Bu cihazlardan birinin de kalbin yapısını detaylı şekilde gösteren üç boyutlu EKO cihazı olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, bununla kalp hastalıklarının tanısını, detaylı ve hızlı bir şekilde koyup tedavisini yaptıklarını ifade etti. 

Hastaların yüzde 30'u Suriyeli

Saraçoğlu, hastanede ayrıca kol damarları, el bileği ile bacak damarlarına hızlı şekilde anjiyo yapıldığını söyledi.

Anjiyokrafi bölümünde 7 gün 24 saat hastalara müdahale ettiğini belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Polikliniğimize gelen hastaların yüzde 30'unu Suriyeliler oluşturuyor. Suriyeli hastalara hızlı bir şekilde tedavi imkanı sağlıyoruz. Her türlü imkanlardan onlar da faydalanıyor. Suriye'de yaşanan savaşta özellikle vücuttaki damarları hasar almış hastalar geliyor. Hastanemizde bu damarların görüntülenmesi, bazen de uygun vakalarda ameliyatsız şekilde yırtılan damarı kapatmak mümkün."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI