Kan grubu doğurganlığı etkiliyor

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kişinin kan grubunun doğurganlığı ile orantılı olarak değiştiği tespit edildi. . Yale Üniversitesi ile Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar ....

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kişinin kan grubunun doğurganlığı ile orantılı olarak değiştiği tespit edildi. . Yale Üniversitesi ile Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, doğurganlık tedavisi gören 45 yaş altı 563 kadına ait sağlık verileri inceledi. Araştırmacılar, bu kadınların kanlarında yer alan kimyasal bir madde olan Folikül Uyarıcı Hormon (FSH) seviyesini karşılaştırdıl FSH seviyesinin yüksek olmasının düşük yumurtalık rezervine işaret ettiği belirtildi.

'0' GRUBU RİSKLİ
Buna göre kan grubu 0 olan kadınların gebe kalamama riskinin diğer kan gruplarına göre iki kat yüksek olduğu ileri sürüldü. Araştırmayı yürüten ekipte yer alan Albert Einstein Tıp Fakültesi'nde görevli Dr. Edward Nejat, "Kan grubu A ve AB olan kadınların fakir yumurtalık rezervi koşulundan korunduklarını bulduk" diye konuştu. Yeni doğan bir kızın 2 milyon kadar yumurtası bulunuyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI