Kanamalı göz iltihabına karşı hijyene dikkat edin

Kanamalı göz iltihabı hastalığının el ya da kullanılan materyal yoluyla sağlık personeline bulaşma riski bulunduğu, hastalığın bulaşmaması için hijyene dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Soner Demirel, yaptığı açıklamada, tıp dilinde 'adenoviral keratokonjonktivit' olarak bilinen kanamalı göz iltihabı hastalığının, genelde bir gözde başlayarak, iki hafta içinde diğer gözü de etkileyebilen bir rahatsızlık olduğunu belirtti.

Hastalığın gözlerde kızarıklık, ödem ve küçük kanamalara neden olduğunu anlatan Demirel, ayrıca hastalıkta kulak önü lenf bezlerinde ağrılı şişlik ya da ender olarak solunum yollarına ait rahatsızlık ve ateş de görülebildiğini anlattı.

Hastalığın elden ya da kullanılan materyaller aracılığıyla bulaşabildiğine dikkati çeken Demirel, hastalığın yayılmasında hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlardan uzak durulması, odaların sık sık havalandırılması gerektiğini belirtti.

Merkezlerinde yaklaşık 6 ay önce iki bebekte görülen kanamalı göz iltihabı hastalığının, 3 asistan doktor ile bir hemşireye bulaştığı örneğini veren Demirel, hastalığın salgın haline dönüşmeden, kısa bir sürede başarılı bir şekilde yayılmasının önlendiğini belirtti

Demirel, hastanelerinde bebeklerle ilgilenen personel için koruyucu önlem çerçevesinde gözlük kullanılması önerisinde bulunduklarını kaydetti.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI