Kargoyla sağlık dağıtılacak

Yurtiçi Kargo, bu bayram da Çölyak ve Fenilketonuri hastalarını unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tarafından hazırlanmış olan ...

Yurtiçi Kargo, bu bayram da Çölyak ve Fenilketonuri hastalarını unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tarafından hazırlanmış olan 1066 “glutensiz” hediye paketi, ücretsiz olarak Yurtiçi Kargo tarafından tüm Türkiye’ye dağıtılmak üzere yola çıktı.

ÇÖLYAK VE FENİLKETONURİ HASTALARI İÇİN
Ülkemizde glutene karşı hassasiyet taşıyan çölyak ve fenilketonuri hastalarına yönelik olarak İHE tarafından hazırlanan ve glutensiz ekmek, çikolata ve küçük armağanları içeren yaklaşık 1066 bayram paketi, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi iller başta olmak üzere tüm Türkiye’ye Yurtiçi Kargo tarafından ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Türkiye’de her 250 kişiden 1 kişide görülen sindirim hastalığı “çölyak” ile dünyada en fazla Türkiye’de rastlanmasına rağmen, yeterince tanınmaması ve erken teşhis edilememesi nedeniyle çok sayıda çocuğu tehdit eden ve çocuklarda zihinsel özür yaratan kalıtsal hastalık “fenilketonüri” hastaları, İHE ve Yurtiçi Kargo’nun bu işbirliği ile Ramazan Bayramı’nı diyetlerini bozmadan, özgürce kutlayabilecek.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI