Kayseri'de yoğun bakımdaki Kovid-19 hastalarından yüzde 91'i aşısız

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte yoğun bakımdaki Kovid-19 hastalarının yüzde 91'nin aşı yaptırmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Günaydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kartal Şehitliği'nde gerçekleştirilen programda gazetecilerin Kovid-19 aşılama çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 91'i aşısız olduğuna dikkat çeken Günaydın, "Biz hep ifade ediyoruz. Aşı olduktan sonra da maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uymamız lazım." ifadelerini kullandı.

Günaydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yoğun bakımda tek doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 4, ikinci doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 4, üçüncü doz aşısını yaptıran da bir tane hastamız var. Ama geri kalan yüzde 91'i aşısını yaptırmayanlar. Bu da aşının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Elbette ki aşı için kimseyi zorlamıyor sağlık personelimiz ama bilim adamları ve doktorlarımız aşı olmanın ne kadar yararlı ve faydalı olduğunu söylemleriyle ortaya koyuyor. Ortadaki rakamlara baktığımız zaman da bunun ne kadar da doğru olduğunu görüyoruz. Bunun için aşı sırası gelip de aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde aşılarını olmaları önem arz ediyor."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI