Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Kitabı hakkında duyuru

Sağlık Bakanlığı tarafından, Dünya Sağlık Örgütü Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Kitabı'nın basımı ve dağıtımı hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Dünya Sağlık Örgütü Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Kitabı'nın basımı ve dağıtımı hakkında duyuru yayımlanmıştır;

"Bilindiği üzere aile planlaması danışmanlık ve hizmet sunumunda standardizasyonun sağlanmasını desteklemek amacıyla “Dünya Sağlık Örgütü Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Diski (Medical Eligibility Criteria Wheel for Contraseptive Use)” adlı doküman Türkçe’ye çevrilerek basılmış ve 81 ile dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu dokümanın kaynak kitabı olan “Dünya Sağlık Örgütü Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Kitabı (Medical Eligibility Criteria for Contraseptive Use, Cornerstone)” da imzalanmış olan sözleşme ile tüm telif hakları Genel Müdürlüğümüz nezdinde olmak üzere Türkçe’ye çevrilmiş ve basımı gerçekleştirilmiştir.

Sözü edilen kitabın illere dağıtımı sağlanmış olup Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi / Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezleri ile üniversite hastaneleri dahil olmak üzere 2. ve 3. basamak hastaneler bünyesinde hizmet veren Nüfus Planlaması kliniklerine dağıtılması, Aile Planlaması Danışmanlık ve Uygulama Eğitimi veren tüm sağlık kuruluşlarında eğitimciler tarafından kaynak kitap olarak kullanılmasının sağlanması aile planlaması hizmet sunumunu güçlendirecektir."

Kontraseptif Yöntem Kullanımı İçin Tıbbi Uygunluk Kriterleri Kitabı için tıklayınız

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI