Kronik Ruh Hastaları İçin Önemli Proje

Toplum temelli Psikiyatri projesi kapsamında; kronik psikiyatri problemi olan, 20-30 yıldır hastanade kalan hastalar ailelerinin yanına gidebilecek.

Kronik psikiyatri problemi olan hastalar artık hastanelere mahkum olmayacak.
Toplum temelli Psikiyatri projesi, hastalar ile ailelerini buluşturmaya hazırlanıyor. Bu sayede 20-30 yıldır hastanade kalan hastalar ailelerinin yanına gidebilecek.

Ruh sağlığında kronik problem olanlar ya aileleri tarafından tamamen terkediliyor, ya da tüm hayatını hastanede geçirmek zorunda kalıyor. Toplumdaki yanlış inançlar hem hastaları toplumdan koparıyor, hem de aileleri mutsuz ediyor.

Sağlık Bakanlığında bir süredir yürütülen Toplum Temelli Psikiyatri Anlayışı modeli ile gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hastaların topluma kazandırılması hedefleniyor.

Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Koordinatörü Doç. Dr. Gazi Alataş, "Toplum temelli modelde Hastaları hastanede tutmak yerine toplum içinde yaşatmak ve orada hayatlarını sürdürebilecek bir şart koşul hazırlamaya çalışıyoruz.Bu projede hastaları kurumlarda değil ailelerinin yanında kalmasının daha uygun olduğunu düşündüğümüz için bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

Hastanenin bahçesine yapılan bu iki prefabrik evde hastalar ile ailelerinin hayatlarını idame ettirebileceği şekilde her ihtiyaç düşünülmüş...

Aileler hemşirelerin gözetiminde burada bir süre kalacak, sonra da evlerine geçecekler.

Önümüzdeki günlerde Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kalan diğer hastalar da aileleriyle buluşturularak birarada nasıl kalabilecekleri konusunda eğitilecekler.

 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI