Kullanılmayan ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine şifa olacak

Sağlık harcamalarında en büyük kalemi oluşturan israfı önleyerek sosyal duyarlılığı artırmak amacıyla Ankara Keçiören’de örnek bir proje başlatıldı.

“Heba Olmasın Şifa Olsun” sloganıyla Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan projeyle halkın elinde kalan ve kullanma tarihi geçmemiş ilaçlar toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Projeden sosyal güvencesi olmayan, ilaç almakta maddi anlamda sıkıntı yaşayan tüm Keçiörenliler reçete ile başvurarak yararlanabilecek. Proje kapsamında Keçiören Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü içerisinde bir eczane oluşturuldu. Toplanan ilaçlar sağlık görevlileri tarafından yeniden düzenlenerek eksikleri tamamlanıyor ve özelliklerine göre sınıflandırılıyor.

Halka hizmet vermeye başlayan eczanede tamamı vatandaşlar tarafından bağışlanan maddi değeri 60 bin TL’yi bulan 990 çeşit 2 bin 480 paket ilaç bulunuyor. Sağlık hizmetlerinin özellikle sosyal güvencesi olmayanlar için bir hayli pahalı bir hizmet olduğunu kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu alandaki en önemli kalemi de ilaçların oluşturduğunu belirterek, “Çoğunlukla dışarıya bağımlı olduğumuz bu alanda ülkemizde maalesef çok büyük miktarda israf yapılmaktadır. Alınan pek çok ilaç ya kullanılmamakta, ya yarım kullanılarak kalan kısmı atılarak milli servet heba edilmektedir. Keçiören Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz eczane uygulaması ile hem kullanmadığımız ilaçların israf edilmesini önlemeyi, hem de sosyal duyarlılığı güçlendirerek maddi yetersizliklerinden dolayı ilaç alamadığı için tedavi olamayan vatandaşlarımıza umut olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Haber50

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI