Lösemi hastası ilik nakli bekliyor

İlik nakli gereken lösemi hastası işadamı Tolga Pektemiz için yakınları 'İlik nakli için yardım et Türkiye' adıyla kampanya başlatırken, ...

İlik nakli gereken lösemi hastası işadamı Tolga Pektemiz için yakınları 'İlik nakli için yardım et Türkiye' adıyla kampanya başlatırken, Pektemiz de, "Nakil için 1,5 yıldır bekliyorum. Bir can sözkonusu. Lütfen duyarlı olalım. Bana olmazsa başkasına yarayacak" diyerek çağrıda bulundu.

İşadamı Tolga Pektemiz (37), 17 ay önce diş eti rahatsızlığının ardından başlayan halsizlik sonucu yapılan tetkiklerde lösemi teşhisiyle şoke oldu. O günden bu yana kemoterapi tedavisi gören Pektemiz için doktorlar ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Şu an Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Pektemiz için önce ailesi tarandı, ancak ailesinin dokuları uymadı.

5 BİN KİŞİ BAŞVURDU, SONUÇ ALINAMADI
Kemik İliği Bankası'nda da uygun donör bulamayan Pektemiz için yakınları uygun iliğin bulunması için kampanya başlattı. Sosyal paylaşım sitelerinde 'Lösemi hastasına ilik nakli için yardım et Türkiye' adıyla başlatılan kampanyayla bugüne dek Türkiye'nin dört bir yanından 5 bin kişi başvurdu. Bir donörün dokuları onda dokuz tuttu. Ancak vericide mikrop tespit edilince umutlar söndü.

"NAKİL İÇİN 1,5 YILDIR BEKLİYORUM"
Kampanya için herkesin duyarlı olmaya davet eden Tolga Pektemiz, "İlik nakli için 1,5 yıldır bekliyorum. 11 yaşındaki oğlum bile tarandı, olmadı. Türkiye'de ilik nakli hala bilinmiyor. Halbuki alınan bir tüp kan hayat kurtarıyor. Bir can sözkonusu. Bana olmazsa başkasına da yarayacak" dedi. Pektemiz'in kardeşi Esma Pektemiz ise, "Ağabeyimin durumu çok ciddi. Şu an vücudu enfeksiyon kapmış durumda. Ölüm riski var. Lütfen herkes duyarlı olsun" çağrısında bulundu.

ÖZLEM YILMAZ

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI