Lösemi ilacı karaborsaya düştü

Sivas’ta lösemi hastası iki çocuğun ailesi, çocuklarının tedavisi için kullanılan ancak piyasada kalmayan 8 liralık ilaç için 200 TL istendiğini iddia etti.

Yedi yaşındaki kan kanseri hastası Nisa Nur Urhan ve Abdulsamet Öztürk, “Çok sayıda arkadaşımız, bizim gibi ilaç bekliyor” dedi.

Sivas’ta yaşayan 7 yaşındaki Nisa Nur Urhan ve Abdulsamet Öztürk, 1.5 yıl önce kan kanseri hastalığına yakalandı. Puri-Nethol isimli ilaçlarını düzenli bulan aileler, daha sonra bu ilacı bulamayınca şok oldu. Abdulsamet’in babası Mehmet Öztürk, çocukların ilaçları kullanmadığı takdirde hastalıklarının tekrar nüksedeceğini, kötü hücrelerin tekrardan üreyebileceğini söyledi.

Uzun aramalar sonucunda ilacı İstanbul Levent’te bir eczanede sadece bir kutu bulduklarını anlatan Öztürk, 8 liralık ilaca 200 lira istediklerini iddia etti. İlacı almak için bütçelerinin bulunmadığını vurgulayan Öztürk, “8 liralık ilaca 200 lira vermek istemedim” dedi. Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürlüğü’nü arayan Öztürk, buradan ‘İlacın piyasadan kaldırıldığını, ilaç firması ile görüşülüp tekrar piyasaya sürülmek için çalışmaların sürdüğü’ cevabını aldığını dile getirdi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI