Marmaris Devlet Hastanesi'nde acil sıkıntısı istifa ettirdi

Marmaris Devlet Hastanesi’nin acil servisinde yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle bir doktorun istifa ettiği ileri sürüldü.

Marmaris Devlet Hastanesi’nin acil servisinde yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle bir doktorun istifa ettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre; Marmaris Devlet Hastanesi'nde acil serviste pratisyen hekim sayısı 4'e düşünce uzman hekimler de nöbet tutmaya başladı. Bu durumda hastanede poliklinik sorunlarının yaşanmasına neden oldu. Sağlık-Sen Marmaris İlçe Temsilciliği sorunu Sağlık Bakanlığı'na taşımak için Marmaris Devlet Hastanesi acil servisinde imza kampanyası başlattı.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü sorunun çözümü için geçici olarak acil servise bir pratisyen doktor gönderdi. Ancak Marmaris Devlet Hastanesi'nde turizm sezonun başlaması nedeniyle yoğunluk arttı. Geçici süreyle gönderilen bir doktor hekim sıkıntısına çözüm olmadı. Bunun üzerine hastane yönetimi acil serviste gündüzleri görev yapan Acil Servis Uzman Hekimi Mehmet Aziz Tunç'a gece nöbeti yazdı. Aziz Tunç yazılan gece nöbetine itiraz ederek, görevinden istifa etti. Tunç, istifa dilekçesini hastane yönetimine sundu.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak'ın Mehmet Aziz Tunç'un istifasının ardından doktor sıkıntısını çözmek amacıyla Muğla İl Sağlık Müdürlüğüyle görüşmeye gittiği ifade edildi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI