"Meslekteki Sorumluluklarımız ve Bizi Bekleyen Sorunlar" paneli düzenlendi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Adana Tabip Odası tarafından yeni mezun hekimler için "Meslekteki Sorumluluklarımız ve Bizi Bekleyen Sorunlar" paneli düzenlendi.

ADANA (AA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Adana Tabip Odası tarafından yeni mezun hekimler için "Meslekteki Sorumluluklarımız ve Bizi Bekleyen Sorunlar" paneli düzenlendi.

Adana Tabip Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, oda başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hipokrat Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte, doktorluğun en kötü dönemlerini yaşadığını savundu.

Doktorların temel amacının hastalarını muayene etmek ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirten Mungan, şunları kaydetti:

"Temel amacı hastalarını muayene etmek ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak olan biz hekimler, hemen hemen her gün medyaya ve halka, sağlıkta yaşanan tüm aksaklıkların hedefi olarak gösterilmekte ve bu nedenle şiddete uğramaktayız. Tüm bunlara karşı bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Her şeye rağmen ve inadına umutluyuz." 

Panele, akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI