Mıknatıs alzheimera ilaç oldu!

Alzheimer hastalarının beynine mıknatıs uygulamanın, hastalık belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olduğu belirlendi.

The Independent'te yayınlanan habere göre, deneyler mıknatısların hastalık ya da hasar nedeniyle beyinde oluşan sağlıksız ölçümleri yeniden düzenleyerek beyindeki kortikal aktiviteyi değiştirdiğini gösteriyor.

Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry isimli tıp dergisinde yayınlanan ön araştırmanın sadece 10 hastayı kapsadığı kaydedildi. Araştırma için İtalyan bilim adamları Alzheimer's hastalarının beyinlerinin prefrontal bölgesine 25 dakika boyunca TMS (uyarıcı bir bobin aracılığı ile oluşan çok güçlü bir manyetik alan tarafından serebral kortekste küçük ve geçici elektrik akımı meydana getirilmesini hedefleyen bir teknik) uyguladılar. Hastaların yarısı 4 hafta boyunca haftada 5 gün günlük dozlarını alırken, diğer yarısına ise TMS'yi takip eden 2 hafta boyunca hayali tedavi uygulandı.

Testler, tedaviyi uygun şekilde yaptıranların kendilerine söyleneni daha iyi kavradığını, anlama oranının yüzde 66'dan 77'ye yükseldiğini gösterdi. 8 haftalık tedavi sonrası iyileşmenin halen belirgin olduğu kaydedildi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI