Mini Hastaneye Dönüştürülen Sağlık Ocaklarında Milyonlarca Kişi Muayene Oldu

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında her birini mini birer hastaneye çevirdiği sağlık ocaklarında milyonlarca kişi muayene oldu. Bakanlık, dört yıl öncesine kadar kırsalda kapalı bulunan sağlık ocaklarının büyük bölümünü tıbbi cihazla

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında her birini mini birer hastaneye çevirdiği sağlık ocaklarında milyonlarca kişi muayene oldu. Bakanlık, dört yıl öncesine kadar kırsalda kapalı bulunan sağlık ocaklarının büyük bölümünü tıbbi cihazlarla donatılıp yeniden halkın hizmetine açtı. Diyarbakır merkez ve ilçelerde bulunan 98 sağlık ocağı, 4 Anne Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi ve 4 Verem Savaş Dispanserinde, 2007 yılında 2 milyon 267 bin 081 kişi tedavi oldu.

Kurulan yeni laboratuarlar, tıbbı cihazların geliştirilmesi sonucu mini birer hastane halini alan sağlık ocakları poliklinik hizmetinin yanı sıra laboratuar hizmeti de veriyor. Diyarbakır'daki sağlık ocaklarında 310 hekim, 355 ebe, 307 hemşire, 165 hizmetli, 54 laborant, 48 memur, 43 çevre sağlık teknisyeni, 32 tıbbi sekreter, 11 şoför, 13 röntgen uzmanı, 113 toplum sağlığı teknisyeni ile 11 diş doktoru görev yapıyor.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, halkın sağlık ocaklarını tercih etmesinin hastanelerdeki yoğunluğu hafiflettiğini söyledi. Diyarbakır genelinde hemen her semtte açılan sağlık ocaklarının vatandaşları memnun ettiğini anlatan Kubat, "Hastanelerin yükü hafiflemeye başladı. Her türlü sağlık hizmetinin verildiği ocaklar 2 milyon poliklinik hizmetinin verilmesi önemli bir rakam." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 2005 yılında, 1 milyon 574 bin 2006 yılında 1 milyon 953 bin 2007 yılında ise 2 milyon 267 bin kişi sağlık ocaklarında muayene oldu.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI