Mola bitti tedaviye devam

Radikal'in duyurduğu 'Kemoeziyet', Sağlık Bakanlığı'nın müdahalesiyle son buldu. Kemoterapi, dün öğle tatili kesintisine uğramadan sürdü.

Radikal, Türkiye’nin gündemine taşıdı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Kemoterapi Merkezi’nde tedavi gören kanserli hastalara dün öğlen molasında kapılar kapanmadı.

Radikal’in iki gün önce ‘Kemoeziyet’ başlığıyla manşetten duyurduğu haber Okmeydanı Onkoloji Servisi’nde tedavi gören hastaların çilesini aktarıyordu. Hastalar zaten zorlu bir tedavi olan kemoterapi görürken, öğlen yemeği saatinde ‘temizlik ve havalandırma’ gerekçesiyle odadan çıkartılarak yarım saat dışarıda bekletiliyordu. Bu haber üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri hastaneyi uyarırken, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da önceki gün hastanede kontrollerde bulunmuştu. Kanserli hastaların, kemoterapi tedavisinin etkisiyle bitkin bekleyişlerinin yer aldığı bekleme salonundaki utandıran manzaralar dün sona erdi.

Hastalar artık tedavi gördükleri odadan dışarı çıkartılmıyor. Kemoterapi ünitesindeki görevli personelin öğlen arası izinleri de yeni düzenleme yapılana kadar kaldırıldı. Bir hastane yetkilisi “Sağlık Bakanlığı’nın bize söylediği uygulamalar konusunda gerekli önlemleri aldık. Öğle aralarındaki izinler kaldırıldı” dedi.


 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI