Mükemmel cilde giden yol

Hep hayalini kurduğunuz mükemmel ve sağlıklı cilde kavuşmak istiyorsanız, en güçlü savaş silahlarınızı ortaya çıkarmanın vakti geldi!

Hep hayalini kurduğunuz mükemmel ve sağlıklı cilde kavuşmak istiyorsanız, en güçlü savaş silahlarınızı ortaya çıkarmanın vakti geldi! Cildiniz için doğru ürünleri kullanın ve gerektiğinde bir dermatoloğun yardımına başvurmaktan çekinmeyin

1. ADIM
TEMELLERİ ATIN

Her gün güneş koruyucu sürmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Şimdi sıra uzmanların reçetelediği diğer bakımlarda... Bilgisayarlı cilt analizi, antioksidan zengini yiyecekler ve retinol içeren kremler bunlardan bazıları...

Dış etkenlerden korunun
Cildi UV ışınlarının zararlarından ve diğer çevresel etkilerden korumak için mümkün olduğunca antioksidanlardan faydalanın. Cildinize sürmenin yanı sıra yiyeceklerle de antioksidan almanız çok önemli. Yeşil çay, resveratrol, coffee berry, C ve E vitaminleri en etkili antioksidanlardan bazıları. Bunları hem yiyecekler yoluyla, hem de cilt bakım ürünleriyle almaya çalışın.

Cildinizi tanıyın Cildiniz için doğru ürünleri kullanmaya başlamadan önce, cilt tipinizden ve neye ihtiyacı olduğundan emin olmalısınız. Bunu bir dermatoloğa danışarak ya da detaylı cilt analizi çıkaran bilgisayarlar sayesinde öğrenebilirsiniz.
Zamanı yavaşlatın İster akne problemi yaşıyor olun, ister kırışıklıklarla savaşın; mutlaka retinoid içeren bir gece kremi kullanmaya başlamalısınız. A vitamini türevi olan bu madde, cildi soyar ve kolajen üretimini artırır. Retinoid içeren ürünler özellikle hassas ciltleri tahriş edebileceği için, aynı zamanda kızarıklığı önleyen ve cildi rahatlatan bir ürün tercih edin.
 

 


2. ADIM
YOĞUN BAKIM

Zamanla cildinizin biraz daha yardıma ihtiyacı olabilir. Eski dostlarınız antioksidanlar ve retinolden vazgeçmeyin.

Cildinizi kandırın

Gece bakımınıza, içinde büyüme faktörü olan bir ürün ekleyerek cilt hücrelerinizi daha fazla çalıştırabilirsiniz. Ciltte doğal olarak bulunan ve hücrelerin daha hızlı çalışmasını sağlayan bu proteinler; azalan nemin, sıkılığını kaybeden kolajenin ve gevşeyen elastinlerin tekrar sentezlenmesi ve cildin yenilenmesi için önemlidir. Bakım kremleri, bu proteini cildinize ek destek olarak verirler.

İçerikleri cildinize yedirin Evde de yapabileceğiniz mezoterapiye benzeyen uygulamalar, sürdüğünüz ürünlerin cilt tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olur. Üzerinde minik iğnecikler bulunan döner başlıklı cihazlar ciltte küçük kanallar açar ve içeriklerin etkilerini cildin alt katmanlarına kadar iletir.

3. ADIM
DERMATOLOG

Botoks ve diğer dolgular kırışıklıklar üzerinde etkililer. Cildiniz için uygulatabileceğiniz diğer yöntemler ise şöyle:

Sıkılaştırın
Lazer uygulamaları cildinizin daha fazla kolajen üretmesini sağlar. Daha gözle görünür bir sonuç için de radyo-frekans uygulamalarını deneyebilirsiniz.
Çizgileri doldurun Ciltte bulunan hiyalüronik asit içeren dolgu maddeleri geçici olarak çizgileri hafifletir. Yöntem; yanaklar, alın ve dudak çevresinde uygulanır.

(InStyle dergisi)

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI