Ölümsüzlüğün sırrı onda mı?

Fotoğrafta görülen bebek tam 17 yaşında. Bilim adamları büyüme hormonunun etkilemediği Brooke Greenberg’in gen haritasında ölümsüzlüğün sırrını aramaya başlıyor.

Amerikalı Brooke Greenberg, 17 yaşında ancak halen 1 yaşındaki bir çocuğun görüntüsüne ve davranışlarına sahip. Yıllar geçse de yaşlanmıyor. İşte bu akıl almaz özelliği nedeniyle bilim dünyasının ilgisi bu minik çocuk üzerine yoğunlaşmış durumda. Bilim adamları, “Bu çocuğun genleri yaşlanmanın sırları konusunda çok önemli sırları açığa çıkaracak” diyerek Greenberg’i incelemeye başladı. Brooke Greenberg 76cm boyunda ve 13 kilo. Yalnızca iki yaşındaki bir bebeğe benzeyen bu küçük kızın dört yaşından beri sadece saçları ve tırnakları uzuyor.

Gen haritası çıkarılacak

Büyüme hormonu kesinlikle çalışmıyor ve bilim adamları uzun süreden bu hastalığa çare bulmaya çalışıyor. Ailesi ise artık Brooke’un bir bebek gibi olduğunu kabul etmiş durumda.

Greenberg’in gen haritası çıkarılarak normal insanın genomuyla karşılaştırılacak. Böylece yaşlanmamasına sebep olan genler teker teker ayıklanabilecek. Araştırmaya dünyanın önde gelen tüm yaşlanma uzmanları katılıyor. Uzmanlar, Brooke’un bazı genlerin “kapatılması” durumunda yaşlanmanın yavaşlatılabileceği ya da tamamen durdurulabileceği teorisini test edecek.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI