Öz’den 52 yaş tavsiyeleri

Tüm dünyanın tavsiyelerini can kulağıyla dinlediği Dr. Mehmet Öz, 52 yaşına bastı. Artık ‘orta yaşlı’ olan Dr. Öz bu yaş grubu için tavsiyeler derledi

ABD’nin tavsiyelerini can kulağıyla dinlediği Doktor Mehmet Öz önceki gün 52 yaşına girdi. Amerikan medya firması examiner.com Öz’ün sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerini derledi. İşte orta yaşlılar için zinde ve formda bir vücuda ulaşmanın yolları:
* New Age dergisine bir röportaj veren Öz, “Geleceği düşünerek hareket edin, olabileceğiniz en sağlıklı insana dönüşmek için sorumluluk alın çünkü bunu kimse sizin yerinize yapmayacaktır ve zamanınızı iyi kullanın” tavsiyelerinde bulunmuştu.
* Öz’ün bir diğer tavsiyesi ‘tüketilen porsiyonları kontrol altına almak ve doğru yiyecekleri seçmek’ oluyor. Ünlü doktor, “YOU: Losing Weight: The Owner’s Manual to Simple and Healthy Weight Loss.” adlı kitabında doğru yiyecekleri seçebilmek için tavsiyeler veriyor.



* Ünlü doktorun en çok tavsiye ettiği sporlardan biri yürüyüş. Öz, güçlü ve dengeli bir vücuda sahip olabilmek için düzenli yürüyüş yapılması gerektiğine inanıyor.
* Karbonhidratın mümkün olduğunca azaltılması gerektiğini söyleyen Öz bunun yerine yapraklı sebzelerin tüketimini öneriyor.
* Sosu fazla kalorili olmayan bir salata, enginar, patlıcanlı lazanya veya elmalı tart Öz’ün tavsiyeleri arasında bulunuyor. Ancak patlıcanlı lazanyadaki sebzelerin makarnanın yerini alması gerekiyor. Normalde yaklaşık 500 kalori olan elmalı tartın ise daha sağlıklı bir şekilde hazırlanarak yaklaşık 130 kalori olarak tüketilmesi gerekiyor

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI