Özel hastanelerde doktor maaşına 'tavan' uygulaması

Hasta yoğunluğuna cevap verebilmek için gazetelere boy boy ilan vererek doktor arayan sağlık kuruluşları, kazanç oranları düşünce, hekim maaşlarına sınırlama getirdi.

Hasta yoğunluğuna cevap verebilmek için gazetelere boy boy ilan vererek doktor arayan sağlık kuruluşları, kazanç oranları düşünce, hekim maaşlarına sınırlama getirdi.

670 özel sağlık kuruluşunun üye olduğu Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSAD), doktorlara, kamuda ödenenin 1,5 katından fazla maaş verilmemesi kararı aldı. Doktorlar, konuyla ilgili görüşlerini www.onlinesaglik.com sitesinde "Doktor Borsası" isimli forumda paylaşıyor. Site yöneticisi Uzm. Dr. Murat Akbaş, sağlığın parayla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu vurgularken, bir yandan da uzun ve zorlu bir süreçten geçen doktorun emeğinin de karşılıksız kalmaması gerektiğini söylüyor. Dr. Akbaş, Doktor Borsası Forumu’nun amacını, "özel sağlık sektöründeki meslektaşlarının emeğinin gerçek değerini bulmalarına yardımcı olmak" diye özetliyor.

SEVK VAR MUAYENEHANEYE YOK: Foruma katılan doktorlar, yeni sistemle, muayenehanelerin yok olacağını belirterek, "SSK ve Bağ-Kur’lu hastalar, sevkle özel poliklinik ve özel hastanelerde tedavi olabiliyor. Fakat özel muayenehanelere sevk yok. Bu nedenle muayenehaneler kapanmaya başladı" diyor. Arkadaşlarının tek başlarına muayenehane açmak yerine grup olarak tıp merkezi açtıklarını veya özel hastanelerde çalıştıklarını, sistemin bunu teşvik ettiğini ifade ediyor. Hastanın bakkala değil, daha uygun fiyata her türlü hizmeti alacağı markete gitmeye başladığını anlatan doktorlar, yaşanan olaya "kahraman bakkal-süper market" benzetmesi yapıyor. Kardiyoloji uzmanlarından aylık 18 bin YTL alanların bulunduğunu anlatan doktorlar, kalp damar cerrahi ekibinin başındaki kişilerin maaşının 80 bin YTL’ye kadar yükseldiğine dikkat çekiyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI