Ruhunuza göre meyveler ve sebzeler!

Meyvelerin şifa dolu seslerini dinlemeye ve onların ruhlarını anlamaya ne dersiniz? Aslında her meyve size, ruhunuza ve bedeninize bir şeyler fısıldıyor ...

Meyvelerin şifa dolu seslerini dinlemeye ve onların ruhlarını anlamaya ne dersiniz? Aslında her meyve size, ruhunuza ve bedeninize bir şeyler fısıldıyor. Biz ELMAELMA olarak onlara kulak verdik ve her ruh halinin bir meyvesi olduğuna karar verdik.

Haydi siz de kulak verin!

Dut

Mevsiminde bulduğunuzda kaçırmayın. Hem dişlere iyi geliyor, hem de içindeki çakıl asidi sayesinde saçları, tırnakları ve dokuları güçlendiriyor. Adet sancılarınız yoğunsa avuç dolusu dut yiyebilirsiniz.

Erik

Kronik bağırsak tıkanmalarına ve hemoroit rahatsızlığına birebir. İçindeki maddeler vücudumuzdaki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı oluyor. Erikte tuz oranı düşük olduğu için doktorlar kan dolaşımı, böbrek, karaciğer ve romatizma hastalarına öneriyor. Bağırsak sorunu olanlar geceden beş adet kurutulmuş eriği, su ve limon suyunun içinde yumuşamaya bıraksın, sabah da yesin.

Armut

Vücudun asit dengesini korur, mutluluk verir ve tatsız durumlar karşısında olumlu düşünmenizi sağlar. Tıpkı çikolata yediğinizde olduğu gibi, armut yediğinizde de mutlu olursunuz. İçeriğindeki çakıl ve fosfor asidi sayesinde hem beyniniz, hem de sinirlerini için idealdir. Armut ödem oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve kan basıncını düşürür.

 

 

Mantar

Cildi için bir şeyler yapmak isteyenler , sık sık mantar yemeyi deneyebilir. Mantar, hücre bölünmesini aktive ederek cildin yaşlanmasını geciktirir.

Nar

Narın en güzel yanı ferahlık veren suyu. Çekirdelerinin tadı ekşimsi ve biraz buruktur ama aşure başta olmak üzere tatlılara hoş bir lezzet verir. Narı sert bir zemin üzerinde gezdirdiğinizde iiçindeki tanecikler patlar. Ondan sonra suyunu pipet yardımıyla içinden çekebilirsiniz. Narın içinde bol miktarda bulunun meyve asitleri, şeker ve potasyum vücuda iyi gelir. Bu meyve, aynı zamanda cilde , saçlara ve tırnaklara da faydalıdır.

Patlıcan

Artık her mevsim bulunan patlıcanda tahmin erriğinizden de çok besin maddesi var. İşte birkaçı: Karotin, B vitamini, fosfor, demir, bakır, magnezyum, potasyum,. Patlıcan kan yapar ve vücuttan suyun atılmasına yardımcı olur. Özellikle bağırsak iltihaplanmalarına karşı vücudumuzu korur.

 

Domates

Güçlü bir antioksidan ve zengin bir vitamin kaynağıdır. Sıcak havada artan nem kaybı cildi kuruttuğu için özellikle yaz boyunca yenilmesi gereken sebzelerden biridir. Domates sadece cildin kurumasını durdurmakla kalmaz, sağlıklı bir bronzlğu uzun süre korurken kanser türlerini önler. Her gün bir-iki domates yemeye özen gösterin.

Yabanmersini

Yaz sonunda bulunan bu güzelim meyve her derde deva. Özellikle yabanmersini doğal ishal ilacı.Ayrıca görme gücünü arttıran yabanmersini, içerdiği demir sayesinde de kandaki oksijen dolaşımını destekler.


Ahududu

Ahududu bağ dokusunu güçlendirir. Bunun nedeni, içerdiği minaraller ve yüksel miktardaki C vitaminidir.

Böğürtlen

A, C ve E vitaminleri sayesinde hücrelerin korunmasına destek olur. İçerdiği bakırla da kan oluşumunu olumlu yönde etkiler.

www.elmaelma.com
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI