Sağlığın ve güzelliğin şerefine ıhlamur içelim!

Kış aylarında içilen sıcacık bir çay desek aklınıza ilk gelenlerden biri de ıhlamur olmaz mı? Aslında ıhlamurun etkileri mevsimleri aşıyor! ...

Kış aylarında içilen sıcacık bir çay desek aklınıza ilk gelenlerden biri de ıhlamur olmaz mı? Aslında ıhlamurun etkileri mevsimleri aşıyor! Organik olanları özellikle tercih edin.

Tek başına kaynatılıp içildiğinde mide hazmını kolaylaştırır.

İçine biraz kekik, nane ve rezene katarak kaynatıp bu karışımı içerseniz hem mide yanmalarına, hem de istifra türü rahatsızlıklara iyi gelir.

Cildinizi dostu da ıhlamur! Ihlamuru suda iyice kaynatıp soğutun. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün, faydasını göreceksiniz.

Aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklarınıza da veda edebilirsiniz!

İçine çok az karanfil atın, hem güzel bir tat elde etmiş olursunuz, hem de stresinizi çekip alır.

 

 

Göz çapaklanmalarında, ıhlamuru kaynatın ve süzün. Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın. Hem çapaklanmaları önleyecek, hem de gözünüzü dinlendirecektir.

Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak, saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin.

Kan dolaşımını düzenler. Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz. Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmayın!

Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olur. Ihlamurun migren için de birebir olduğu söyleyebiliriz.

 

 

Ihlamur ayrıca idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı, göğüs yumuşatıcı özelliğe de sahiptir. Ihlamur çiçeği balla karıştırılıp içilirse mide ülserine iyi gelir.

Ihlamur Nasıl Kullanılır?

Ihlamur çoğunlukla çay olarak tüketilir. Bunun dışında cilt bakımı için de kullanılır. Ihlamur çiçeğini kaynatıp suyu banyo suyuna eklenirse sinirleri yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ihlamur, cilde parlaklık ve renk verir. Deriyi güçlendirir ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.

www.elmaelma.com

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI