Sağlığınız tehlikede!

Uzmanlardan uyarı. Artık herşeyi tek tuşa dokunarak yapabiliyoruz ama...

Artık herşeyi tek tuşa dokunarak yapabiliyoruz ama cep telefonu, bilgisayar ve mikrodalga fırın gibi teknolojik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgalar sağlığımızı tehdit ediyor.

Teknoloji bize mükemmel kolaylıklar sağlıyor. Artık herşeyi tek tuşa dokunarak yapabiliyoruz ama teknolojinin hayatımıza olumsuz etkileri de yok değil... Cep telefonu, bilgisayar ve mikrodalga fırın gibi teknolojik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgalar sağlığımızı tehdit ediyor.

Teknolojinin ilerlemesi tabi ki de bizim yararımıza olan bir gelişme ama elektromanyetik dalgalarla beraber belirli bir miktarda radyasyona da maruz kalıyoruz. Üstelik radyasyonun vücudumuza olan etkilerini silmek için yapabileceğimiz hiç birşey yok.

Radyasyonun zararları

Uluslararası Kanser Araştırma Enstitüsü'nün yaptığı açıklamaya göre, radyoaktif dalgalar yayan elektronik aletler; kanser, genetik bozukluklar, hafıza kaybı, yüksek tansiyon gibi ciddi hastalıklara sebep olabiliyor. Radyasyon, özellikle de çocuklarda yetişkinlere göre çok daha olumsuz etkiler yaratabiliyor.

Bunun yanı sıra günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız kronik yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve baş ağrısı elektromanyetik dalgaların muhtemel sonuçları arasında...

Radyoaktif dalgaların yol açacağı hasarlara karşı önlem alabilirsiniz. Evde olmadığınızda ve kullanmadığınız zamanlarda elektronik aletlerin fişini çekmeniz, cep telefonunuzu yatarken yakınınızda bulundurmamanız alabileceğiniz önlemler arasında... Özellikle de cep telefonunuzu kalp hizasında taşımamaya özen göstermelisiniz.


 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI