Sağlık Bakanlığı hakimleri 'sıraya' koydu

Sağlık Bakanlığı, tedavi hizmetlerinde meslek gruplarına tanınan ayrımcılığa nokta koydu.

Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelgeyle hakim ve Cumhuriyet savcıları ile sağlık personeline tedavi sırasında tanınan öncelik ortadan kaldırıldı. Böylece hakim ve Cumhuriyet savcıları da tedavi olmak için sıraya girecek.

Sağlık Bakanlığı, hakim ve Cumhuriyet savcılarının sağlık hizmeti almasına yeni düzenleme getirdi.

Bakanlık, yayınladığı genelgeyle hakim ve savcılara tedavi sırasında öncelik tanınmasına dair genelgeyi kaldırarak yeni bir genelge yayınladı.

Eski genelgede, “muayene, tetkik, tahlil ve tedavilerini yaptırmak üzere yataklı tedavi kurumlarına müracaatta bulunan Cumhuriyet savcıları ve hâkimlerin görevlerinden kaynaklanan özel durumlar dikkate alınarak sıra gözetilmeden öncelikle ve bekletilmeksizin muayene ve tedavilerinin sağlanması”ibaresi yer alıyordu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 81 ilin valisine gönderdiği yeni genelgede ise bu ibare, Anayasa’nın eşitlik ilkesi hatırlatılarak kaldırıldı.

Yeni genelgede, tedavide öncelik tanınacak kişiler şöyle sıralandı:
Acil vakalar, ağır özürlü raporu bulunan engelliler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, yedi yaşından küçük çocuklar, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malûl ve gaziler.

2004 yılında yayınlanan genelgeyle tedavide öncelik hakkı tanınan hakim ve Cumhuriyet savcıları da yeni genelgenin yayınlanmasının ardından tedavi olabilmek için sıraya girmek zorunda kalacak.

YASEMİN GÜNERİ

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI