Sağlık Bakanlığı Komisyonu'ndan ceza çıkabilir

Hacettepe Hastanesi’nde Şevket Çavdar’ın ölümüyle sonuçlanan çift kol, çift bacak nakli ameliyatı sonrasında Sağlık Bakanlığı’nda toplanan ...

Sağlık Bakanlığı Komisyonu'ndan Hacettepe'ye ceza çıkabilir.

Hacettepe Hastanesi’nde Şevket Çavdar’ın ölümüyle sonuçlanan çift kol, çift bacak nakli ameliyatı sonrasında Sağlık Bakanlığı’nda toplanan komisyonun üyesi Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, incelemeler sonucunda ceza önerilebileceğini, bu öneri doğrultusunda bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu’nun soruşturma açabileceğini söyledi. Çobanoğlu, “Bazı hatalar yapılmış olabilir. Kişi ve kurumları suçlamak anlamlı değil ama hekimlikte de ‘pardon’ yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Hacettepe Hastanesi’nde yapılan organ nakli ameliyatının ardından Sağlık Bakanlığı konuyu Kompozit Doku Nakli Bilimsel Komisyonu’nda incelemeye almıştı. Komisyon toplantısında Hacettepe Hastanesi’ndeki nakli gerçekleştiren ekibin başındaki Doç. Dr. Serdar Nasır ile Akdeniz Üniversitesi’ndeki yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’dan sözlü sunum alınmış, soru işaretleri giderilmeye çalışılmıştı.

SINAN TARTANOGLU
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI