Sağlık sigortalarında yeni nesil provizyon ve harcama yönetim sistemi devreye alındı

Özel sağlık sigortalannda sağlık harcamalarının elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan Claimer, sigortalıların tanı ve tedavi bilgilerini hastanelerden elektronik ortamda alıyor...

Anadolu Sigorta, sağlık sigortasında yeni nesil akıllı provizyon ve harcama yönetim sistemi olan Claimeri devreye aldı. Özel sağlık sigortalannda sağlık harcamalarının elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan Claimer, sigortalıların tanı ve tedavi bilgilerini hastanelerden elektronik ortamda alıyor.

Sistem, hangi harcamanın sigortalının poliçe şartı gereği ödenmeyeceğini, hastaneyle yapılan anlaşmaya göre hangi işlemlerden ne kadar ücret alınacağını biliyor. Son günlerde oldukça gündemde olan ve mevzuat çalışmaları devam eden Tamamlayıcı Sağlık Sigortalan provizyonunu da destekleyen Claimer, karar destek sistemleri için en geniş, ayrıntılı, sınıflandırılmış veri kümesini de barındınyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, "Özel sağlık sigortacılığında, teknolojinin ve uluslararası kriterlerin ön plana çıkmasını sağlayan bu projenin hayata geçmesi ile sigortalılara, hem sigorta şirketleri, hem de sağlık kurumlan çok daha hızlı, doğru ve kaliteli hizmet sunmaktadır" dedi.

Posta

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI