"Sağlıklı ve hastalıksız yaşam için çocuklara mutlaka aşı yapılmalı"

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, çocukların sağlıklı ve hastalıksız yaşaması için mutlaka aşı yapılması gerektiğini söyledi.

Aşının hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabildiğini söyleyen Uzm. Dr. Özbek, aşılama konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Bebeklerin, çocukların ya da erişkinlerin enfeksiyona yakalanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Özbek, “Aşısız veya eksik aşılı bebek ve çocukların tespit edildiği anda aşılanmasının sağlanması en önemli hedeftir. Bu anlamda Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığı hedefleri doğrultusunda aile hekimlerimiz ve birimlerimizle aşılama konusunda her türlü hassasiyeti göstermekteyiz."dedi.

Ailelerde çocuklarının aşılanması anlamımda dikkatli davranmalıdır diyen Uzm. Dr. Resul Özbek, "Aşılanma şansını kaçıranlar varsa aşılanmaları için sağlık kuruluşuna götürelim. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Aşıyla önlenebilir hastalıkların sebep olduğu sakatlık ve ölümlerden çocuklarımızı koruyalım” diye konuştu.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI