Sağlıkta yeni döneme yeni ekip

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, bakanlıktaki ikinci dönemine yeni ekibiyle başlıyor. Bakan Akdağ geçen dönem yakınında bulunan ve sevdiği bürokratları üst görevlere getiriyor. Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar’ın milletvekili olmasıyla boşalan ko

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, bakanlıktaki ikinci dönemine yeni ekibiyle başlıyor. Bakan Akdağ geçen dönem yakınında bulunan ve sevdiği bürokratları üst görevlere getiriyor. Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar’ın milletvekili olmasıyla boşalan koltuğa oturacak ismi de belirledi. Görevi vekaleten yürüten Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu’nu asaleten göreve getirmeyi kararlaştırdı.

KİLİT İSİM KİLİT GÖREV

AKP’nin protokol hastanesi olarak bilinen Atatürk Hastanesi’nin başhekimi olan ve Bakan Akdağ’a yakınlığıyla bilinen Nihat Tosun da Akdağ’ın yeni ekibine girdi. Müsteşar Ünüvar’ın istifa etmesiyle bu göreve vekaleten bakan Gümrükçüoğlu’nun yerine vekaleten getirilen Nihat Tosun da yeni dönemde asaletini tescilledi. Yeni dönemde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapacak Tosun, bakanlığın personel ve ilaç eczacılık gibi en önemli birimlerinin başında olacak. Geçen dönem müsteşar yardımcısı olan Rüstem Zeydan’ın milletvekilliği için istifa etmesi nedeniyle boşalan koltuğuna da Akdağ’a yakın bürokratlardan olan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan getiriliyor.

Akşam

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI