Sahte müfettiş 620 bin lira dolandırdı

Diyarbakır'da bir kişi, kendini hem müfettiş hem de sayman olduğunu ileri sürerek 620 bin lira dolandırdı. Kişi kendini Sağlık Bakanlığı müfettişi olarak tanıttı.

Diyarbakır'da bir kişi, kendini hem müfettiş hem de sayman olduğunu ileri sürerek 620 bin lira dolandırdı. İddiaya göre Dicle Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı'nı arayan bir kişi kendini Sağlık Bakanlığı müfettişi olarak tanıttı.

Daha sonra bir döviz bürosuna gidip Dicle Üniversitesi Saymanlık Müdürü H.Y. olduğunu söyledi. İcra için dövize ihtiyaçları olduğunu belirterek bankanın kendilerini döviz bürosuna yönlendirdiği yalanını ortaya attı. Dolandırıcı, dövizciyle hesaplarına 620 bin lira aktarması karşılığında 260 bin Euro'ya anlaştı.

Bir gün sonra bankaya giden dolandırıcı acil icra ödemelerinin olduğunu öne sürüp, ödeme emrinin faks ile yapılmasını istedi. Banka, döviz alım satımı yapan işyerinin hesabına, üniversitenin Döner Sermaye Saymanlığı hesabından 620 bin lira EFT yaptı. Gerçek iki gün sonra ortaya çıkarken 4 kişi gözaltına alındı.

Faysal KARADENİZ / Sabah

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI