Sarı noktaya antioksidan, İlerlemesini önlemek için almanız gerek

National Göz Enstitüsü klinik araştırmalar direktörü Frederick Ferris tarafından yapılan son araştırmalar, dışarıdan alınan antioksidan takviyesinin,..

National Göz Enstitüsü klinik araştırmalar direktörü Frederick Ferris tarafından yapılan son araştırmalar, dışarıdan alınan antioksidan takviyesinin Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu’na yakalanma riskini azalttığını ve ilerlemesini engellediğini gösteriyor.

Gözün arka, retinanın orta kısmında bulunan makulanın hasara uğraması ile meydana gelen Sarı Nokta belirtileri genellikle, 50- 60 yaş aralığında görülüyor. İleri dönemlerinde kitap okuma, araba kullanma gibi odaklanma gerektiren görme eylemlerini engelleyen hastalık, 65 yaş üzerindeki bireylerin yaklaşık yüzde 25’ini etkisi altına alıyor.

Yaşa Bağlı Göz Hastalıkları Araştırmasının (AREDS) Amerika’da 55-80 yaşları arasındaki 4,757 gönüllü ile gerçekleştirdiği araştırmada gönüllülerin antioksidan ve çeşitli vitaminler içeren ek maddeler alması sağlanmıştır.

AREDS’in başkanı ve National Göz Enstitüsü klinik araştırmalar direktörü Frederick Ferris, araştırma sonucuna göre, antioksidan içeren katkı maddelerini kullanan kişilerin önemli derecede avantaj elde ettiklerini belirtti. Hürriyet'te de yer alan habere göre, antioksidanlar genellikle meyve ve sebzelerde bulunuyor. Ancak Sarı Nokta’yı önleyecek derecede antioksidan alımını yalnızca beslenme ile sağlamak güç… Bunun için antioksidan içeren katkı maddelerinin tüketilerek, antioksidan açığının tamamlanması önem taşımaktadır.

- Mikronutrisyon, mikro beslenme ile eş anlamlı olup, özellikle vücut için gerekli besin desteklerinin istenen oranda alınması şeklinde tanımlanabilir. Mikro beslenmenin en net örneklerinden birinin lutein ve diğer antioksidanlar içeren vitaminler olduğu söylenebilir.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI